Over mij

luc Smeets

Welkom,

Mijn naam is Luc Smeets, geboren op 10 Juni 1990 en woonachtig in het Limburgse plaatsje Belfeld net onder de rook van Venlo. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als food and beverage medewerker in een 4* hotel.

Zolang ik mij kan heugen ben ik altijd omringd geweest door honden. Op 16 jarige leeftijd heb ik mijn eerste eigen hond gekocht genaamd Benji. Op dit moment woon ik samen met 4 border collies waar ik ook in de periode van 2014-2021 mee heb gefokt, en een Labrador reu. Het is de bedoeling dat in 2023 nog een Labrador haar intrede zal doen en hopelijk mag zij de stammoeder van mijn kennel binnen de werklijn Labrador worden. Mocht je meer willen weten over mijn verleden als border collie fokker? Klik dan hier.

Mijn oog voor de (werklijn)Labrador is al sinds 2014 aanwezig. Ik leerde verschillende Labradors kennen en zo was voor mij al snel duidelijk wat voor een fijne en goede werkhonden dit kunnen zijn. Sinds 2020 ben ik mij dan ook bezig gaan houden met het uitzoeken van lijnen binnen de Labrador. Hier kwam al snel naar voren welk type Labrador goed bij mij kan passen.

Nadat in September 2021 een van mijn gefokte border collie pups epilepsie kreeg en daardoor mijn hele kennel stil kwam te liggen, stond ik voor de keuze:of nog een border collie of eindelijk die lang gewenste Labrador. En zo begon mijn serieuze zoektocht naar een Labrador. Sneller dan verwacht kwam ik via bekenden in contact met een Labrador fokker uit Bergenhusen (Noord-Duitsland). Ik wou heel graag een teefje maar uiteindelijk werden er 4 reuen en 1 teefje geboren.
En zo geschiedde het dat mijn eerste Labrador een reu werd.

Als fokker vind ik het belangrijk om altijd open kaart te spelen met wat er zich binnen de kennel afspeelt. Mede hierdoor sta ik altijd open voor vragen of adviezen.